Gezamenlijk persbericht van het openbaar ministerie in Darmstadt, de recherche van de deelstaat Hessische politie en het douane-onderzoeksbureau in Frankfurt am Main

In een gezamenlijk onderzoek door het openbaar ministerie in Darmstadt, de Joint Investigation Group on Drugs (GER) van de Hessische Staatsrecherche en het Douane-onderzoeksbureau in Frankfurt am Main op verdenking van illegale handel en invoer van verdovende middelen, de 47-jarige hoofdverdachte kon tot 2022) zijn aangehouden in Rödermark.

Aan de arrestatie gingen maanden van intensief onderzoek vooraf, dat gelukkig voortijdig kon worden afgerond. Een bemanning van een patrouillewagen van het politiebureau Dietzenbach (politiebureau in het zuidoosten van Hessen), die in het kader van andere onderzoeken op het adres van de verdachte verbleef, ving plotseling de geur van marihuana op. De politie zag een oudere dame - die later de moeder van de 47-jarige bleek te zijn - terwijl ze naar verluidt een tas probeerde te verbergen. Binnen vonden agenten ongeveer 1,5 kilogram cocaïne, ongeveer 500 gram hasj en 700 gram marihuana.

De hoofdverdachte is korte tijd later in de directe omgeving van zijn adres aangehouden.

Tijdens de daaropvolgende huiszoeking van het flatgebouw werd de bron van de geur gevonden: een zogenaamde binnenplantage voor het kweken van marihuana in de kelder. Deze is met hulp van de brandweer van Rödermark/Ober-Roden gedemonteerd en afgevoerd. In de kamers van de vrouw, die de tas vermoedelijk van tevoren wilde verbergen, werden nog eens 200 gram marihuana, meer dan 9.000 euro in typische coupures en vier hoogwaardige polshorloges gevonden en in beslag genomen. Daarnaast werden vijf marihuanazaailingen en een volgroeide, manhoge marihuanastruik in beslag genomen.

Op donderdag (27 oktober 2022) werd de 47-jarige voorgeleid aan de magistraat van de rechtbank van Darmstadt, die beval dat hij in hechtenis moest worden genomen. De 68-jarige moeder is op last van het parket vrijgelaten na identificatiebehandeling. Het onderzoek naar dit proces loopt.

Informatie over GER-Hessen:

De Joint Investigation Group on Drugs in Hessen werd in 2012 opgericht als een fusie van onderzoekers van de Hessische Staatsrecherche en het Douane-onderzoeksbureau in Frankfurt am Main.

Het doel van GER Hessen is het bestrijden van drugsgerelateerde misdaad over de staat en over de grenzen heen. Als deskundige dienst verricht de GER Hessen bijzonder omvangrijke onderzoeken op het gebied van zware en georganiseerde misdaad met een focus op drugsgerelateerde misdrijven.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Hessische Staatsrecherche
Virginie Wegner
Telefoon: 0611/83-8310
E-mail:kommunikation.hlka@ polizei .hessen.de
http://www.polizei.hessen.de

Originele inhoud van: Hessian State Criminal Police Office, uitgezonden door nieuws aktuell