Opeenvolgend Nr.: 1195

Afgelopen zaterdag (29 oktober 2022) werden de hulpdiensten opgeroepen naar de Frydagstrasse in Lünen. Een getuige meldde een verdachte auto waaruit drie in het donker geklede mannen zouden zijn uitgestapt. Een van de mannen droeg ook een groter voorwerp onder een deken.

Toen de politie in de Frydagstrasse arriveerde, zat er alleen een jonge vrouw in de geparkeerde auto. Ze kon niet uitleggen waarom ze alleen op het industrieterrein stond te wachten. Ze had ook geen identiteitspapieren bij zich. De agenten doorzochten vervolgens de auto. In het dashboardkastje en de kofferbak ontdek je diverse gereedschappen. Ook vonden ze vier bonnetjes van de afvoer van metaalschroot met een totale waarde van 2.542 euro. De vrouw kon geen verdere informatie geven over de gevonden gereedschappen en bonnetjes.

Even later konden de hulpdiensten drie mannen op de aangrenzende Brunnenstrasse onder controle houden. Ze kwamen uit Duisburg, respectievelijk 19, 26 en 42 jaar oud. Desgevraagd verklaarden ze dat ze in de late avonduren een oom op het industrieterrein wilden bezoeken - de handen en kleding van het trio waren zwaar bevuild.

De drie mannen en de 25-jarige vrouw, eveneens uit Duisburg, zijn overgebracht naar het politiebureau van Lünen. De politie controleert nu of er in de omgeving van het industrieterrein misdrijven zijn gepleegd die aan de gecontroleerde personen kunnen worden toegeschreven. Na voltooiing van de politiemaatregelen werden de Duisburgers vrijgelaten.

Journalisten moeten contact opnemen met:

Politie van Dortmund
Annika Roß
Telefoon: 0231/132-1022
E-mail:pressestelle.dortmund@polizei .nrw .de
https://dortmund.polizei.nrw/

Originele inhoud van: politie Dortmund, uitgezonden door nieuws aktuell